LinkedIn YouTube Vimeo SlideShare
Menu

Ydmyghed frem for champagne og kindkys

Jeg har sammen med iværksætteren og designeren Stine Goya og 25 andre skønne mennesker fornøjelsen af at bidrage til Anders Kanbergs altid underholdende og skarpe iværksætter-radio-program De 6 Hatte.

Stine har i forhold til mange af os andre en mere konkret og ’fysisk’ iværksætterprofil, fordi hun lever af at designe og sælge farvestrålende, skulpturelt tøj, hvorimod de fleste af os andre er mere tech-mindede entreprenører.

Nåh ja … Stine ser også markant bedre ud end de fleste af os, og vi kan ikke ligesom hende påstå af have gået model for bl.a. Chanel i Paris. Men det er nu hendes åbenlyse design- og iværksættertalent, jeg gerne ville blive klogere på, så derfor stillede jeg Stine nogle korte og skarpe spørgsmål og håbede på tilsvarende svar. Dem fik jeg, og I kan læse dem her. Tusind tak Stine for din tid og dine yderst brugbare svar.

Rigtig mange unge piger og kvinder drømmer om at leve af deres interesse for mode og design. Hvorfor lykkedes du, når så mange andre fejler?
Det er der nok ikke noget entydigt svar på. Det råd, jeg kan give videre, er at holde fast i sig selv og sin vision. Bevar din integritet og lad være med at gå på kompromis. Det er bestemt ikke ensbetydende med, at man ikke skal lytte til fornuft og tage i mod gode råd. Omgiv dig med gode folk med erfaring og pondus inden for områder, hvor du ikke selv er ekspert.

Mange taler om mode- og fashionverden som overfladisk. Hvordan holder man fast i sig selv som person og menneske og undgår at blive ’suget’ ind i det hele, når man får succes?
Modeverdenen består som alle andre brancher af en broget flok af mennesker. De fleste dygtige og hårdtarbejdende med gode intentioner. Billedet af at alt er ”champagne og kindkys” er nok mere en fordom end et reelt billede. Ellers så kan jeg garantere, at arbejdstiderne og det hårde arbejde, man skal lægge i sit brand for at lykkes, giver en ydmyghed.

Nogle argumenterer for, at balance er det afgørende som iværksætter, mens andre hævder, at man er nødt til at arbejde i døgndrift for at lykkes. Hvad er din holdning til den debat?
Balance er altafgørende, men man kommer ikke udenom perioder med lange dage. Som iværksætter og med et produkt, man brænder for, er det også svært at lade arbejdet ligge. Det kribler jo i fingrene for at udvikle, forfine og færdiggøre. Jeg er dog heldigvis nu nået til et sted, hvor jeg har et team, der kan tage over, hvor jeg selv slipper. De lange arbejdsdage kan man kun holde til i en vis årrække.

Et stort problem for mange producenter af varer såsom tøj er likviditet, når de starter op. Men har simpelthen ikke penge til sine første kollektioner. Hvad gjorde du, og hvad vil du anbefale andre at gøre i dag, hvis de vil prøve kræfter med branchen?
Jeg arbejdede fuldtid i tiden op til og under opstart. Alt blev sparet op, og alle penge blev geninvesteret, og så var jeg så heldig at have mine omgivelsers fulde støtte. Det ville helt klart ikke have været muligt uden dem.

Stine Goya

af | 20. oktober, 2016 | Iværksætteri

Del dette: [addtoany]

Share This