LinkedIn YouTube Vimeo SlideShare
Menu

Måske har du hørt om englænderen Simon Sinek, der er iblandt verdens førende eksperter indenfor ledelse og innovation?

Jeg har den store fornøjelse og ære at skulle skrive forordet til den danske udgave af Simon Sineks seneste bestseller “The Infinite Game“. Bogen handler om, hvorvidt vi som organisationer og virksomheder egentlig er bevidste omkring det spil, vi spiller? Om vi forstår lederens rolle i fremtidens organisationer?

Kort forklaring følger:

I afgrænsede (finite) spil som fodbold eller skak kender vi spillerne; reglerne ligger fast, og målet ligger fast. Det er nemt at identificere vindere og tabere.
I ikke-afgrænsede (infinite) spil som business, politik eller livet i det hele taget, er spillerne nogle, der kommer og går; reglerne kan ændres, og der er ikke noget klart endemål. Der er derfor heller ikke nogle vindere eller tabere i et ikke-afgrænset spil. Der er kun fortid og fremtid.

Da Simon Sinek begyndte at dykke dybere ned i ovenstående forståelse af både ledelse og livet som sådan, gik det op for ham, at der findes ikke-afgrænsede spil overalt omkring os. I sine hundredvis af samtaler med ledere og sine analyser af tusindvis af virksomheder og organisationer forstod Sinek, at mange af de udfordringer og problemer, som organisationer oplever i dag, skyldes, at vi ledere spiller et ikke-afgrænset spil med et afgrænset mindset. En taktik der fører til mangel på innovation, et fald i moral og en dårligere performance.

Fremtidens leder skal altså lære at spille et ikke-afgrænset spil med et ikke-afgrænset mindset. Det lyder måske lidt kompliceret, men når man først forstår implikationerne af dette, så forstår man også, hvorfor disse ledere og organisationer – uden undtagelse – formår at skabe mere innovation, mere motivation og mere mening. Det hele starter og slutter imidlertid med, at man forstår sin rolle som leder.

Den danske udgave af “The Infinite game” udkommer i slutningen af 2019 her i Danmark. Nedenfor finder du et kort citat fra bogen samt en video, hvor Simon Sinek fortæller medarbejderne hos Google omkring sine opdagelser …

“The real job of a leader is not about being in charge. It’s about taking care of those in our charge.”

 

Share This