LinkedIn YouTube Vimeo SlideShare
Menu

Networking

Flere undersøgelser viser, at networking fører til flere job- og forretningsmuligheder, bredere og dybere viden, bedre kapacitet til innovation, hurtigere fremskridt og større status og autoritet. At opbygge og pleje faglige relationer via networking forbedrer også kvaliteten af ​​arbejdet og øger jobtilfredsheden.

Networking er en proces, der fremmer udveksling af information og ideer blandt enkeltpersoner eller grupper, der har en fælles interesse. Networking kan forekomme til både sociale og erhvervsmæssige formål, men i denne definition behandles udelukkende den erhversmæssige networking. Dog kan der forekomme lighedstræk mellem begge former for networking.

Udover at networking kan fremme den enkeltes karriere, er der også klare fordele for virksomhedsledere ved at networke, da dette kan være med til at fremme virksomhedens vækst. Her handler networking om at være strategisk og fokuseret, for ikke alle kan hjælpe med at styrke ens virksomhed. Man har selv fuld kontrol over, hvem man møder, hvor man møder dem og hvordan man udvikler og udnytter relationer til gensidig fordel.

Netop den gensidige fordel er vigtig at have med sig, når man networker. Når man networker skal mødet nemlig være gavnligt for begge parter. For at sikre sig, at modparten også føler en gavnlig relation kan man starte med at stille spørgsmål som: Hvordan kan jeg hjælpe? Dette spørgsmål indikerer interesse for at hjælpe. Senere i networkingsprocessen kan man herefter spørge, hvordan vedkommende kan hjælpe én eller om vedkommende kan anbefale en anden relevant person at tage med.

På trods af de mange fordele ved networking, har undersøgelser vist, at mange har svært ved networking. Det kan for nogle både føles grænseoverskridende og anmassende og andre har svært ved at se fordelene ved networking. For det fleste handler det blot om at kaste sig ud i at networke. For at forberede sig til det, kan man eventuelt identificere og udforske fælles interesser ved de personer, der er med til at networke. Man kan forberede sig på at skulle definere, hvad man har at tilbyde.

Derudover kan det for mange være en fordel af klarlægge formålet med at networke – netop for at man kan sikre sig, at dette formål bliver opfyldt.

Denne ordforklaring bringes til dig af iværksætter og foredragsholder Jonathan Løw. Du finder forklaringer på flere end 100 ord indenfor innovation, disruption, ledelse og innovation.

Networking
Share This