LinkedIn YouTube Vimeo SlideShare
Menu

Mobile first

Brugen af vores smartphones har eksploderet i de seneste år. Dette betyder, at den traditionelle metode, hvor man designer websites med udgangspunkt i et computerbillede, der skal være responsivt, er forældet. Dette gælder især for de websites og apps, der primært tilgås via mobile enheder.

Mobile first handler om først at designe og udvikle et website til smartphones og derefter skalere det op, så indhold også kan tilgås via en computer. Med mobile first vil en webdesigner opbygge websitet, så det tager højde for de begrænsninger, som en smartphone medføre, som eksempelvis lille skærm og langsommere processorer sammenlignet med en computer. Mobile first handler derfor om at sikre, at ens kunder kan tilgå alle virksomheden informationer med deres smartphones i det bedst mulige design.

Hvis virksomheder vil have deres brugere at få den bedst mulige oplevelse på mobiloplevelse, når de besøger virksomhedens website eller app, er mobile first måske en designstretagi, som man bør kigge nærmere på. Med mobile first bør man ikke bekymre sig om den smartphonens funktionsbegrænsninger eller langsomme indlæsningstider. Netop fordi indholdet på hjemmesiden er prioriteret til at fungere på en smartphone.

Med mobile first har virksomheder også muligheden for at få ryddet op i det indhold, de har på deres website. Derudover et det vigtigt at et design til smartphonen er ekstremt brugervenligt, hvis man ønsker at de besøgende skal blive på sitet. Derudover har man også mulighed for at skabe mere engagerende indhold, da et mobile first design kan integrere nogle af de teknologier, der findes i smartphones som eksempelvis GPS, dataindsamling og kameraer.

Denne ordforklaring bringes til dig af iværksætter og foredragsholder Jonathan Løw. Du finder forklaringer på flere end 100 ord indenfor innovation, disruption, ledelse og innovation.

Mobile first
Share This