LinkedIn YouTube Vimeo SlideShare
Menu

3D Print

Maskinlæring er videnskaben om at få computere til at handle uden at være eksplicit programmeret til det. I det sidste årti har maskinlæring givet os selvkørende biler, talegenkendelse, effektiv websøgning og endda en langt bedre forståelse af det menneskelige genom. Maskinlæring er i dag inkorporeret i så mange ting, at du sandsynligvis bruger mange gange om dagen uden at vide det.

Maskinlæring er et af de faktorer, der er med til at definere kunstig intelligens. Maskinlæring handler dog udelukkende om at gøre computere i stand til at lære på egen hånd. Ved hjælp af maskinens indlæringsalgoritme er det muligt at identificere mønstre i indsamlede data, bygge modeller, der forklarer verden, og forudsige ting uden at have eksplicit forprogrammerede regler og modeller.

Maskinlæring har i de seneste år været i stor udvikling og i fremtiden vil netop denne teknologi komme til at fylde mere og mere i vores liv.

Et eksempel på enheder, der tilføjes maskinlæring er selvkørende biler. De første selvkørende biler er blevet produceret – men ikke sat ud i trafikken endnu. Men i fremtiden vil en selvkørende bil ikke blive en fremmet syn. Undersøgelser har påvist, at selvkørende biler kan reducere trafikrelaterede dødsfald med helt op til 90%. Forskere arbejder fortsat på at gøre de selvkørende biler mere sikre.

Flere og flere ting bliver digitaliseret – både i det private og på vores arbejde. Vi har mulighed for at tilslutte flere og flere af vores enheder via internettet – alt fra smartphones til kaffemaskiner. Derfor er der også en stigende bekymring omkring cybercrime og hvorvidt vi gøres mere sårbare overfor dette. Cybercrime er ofte svært at bekæmpe, da der hele tiden udvikles nye angreb og man kan derfor aldrig forudse, hvordan man vil blive ramt.

Forskere arbejder på at implementere systemer med maskinlæring, der hurtigt skal kunne få øje på og dermed beskytte mod mistænkelig aktivitet på vores enheder. Ved hjælp af algoritmer og tidligere data kan systemer køre 24 timer i døgnet alle ugens dage og dermed øge sikkerheden mod cybercrime.

Denne ordforklaring bringes til dig af iværksætter og foredragsholder Jonathan Løw. Du finder forklaringer på flere end 100 ord indenfor innovation, disruption, ledelse og innovation.

Maskinlæring
Share This