LinkedIn YouTube Vimeo SlideShare
Menu

Iværksætteri

Helt grundlæggende handler iværksætteri om at identificere et behov og starte en virksomhed for at forsøge at løse problemet på det behov. Det kunne være overordnede emner som eksempelvis social forandring, innovative produkter eller nye og livsforandrende løsning.

Et iværksætteri kræver en iværksætter, der ønsker at handle på sine ideer. Netop handling er et af kernebegreberne inden for iværksætteri. For lige meget om iværksættere løser et dagligt problem for mange mennesker, bringer mennesker sammen på en måde, som ingen tidligere har eller bygger noget revolutionerende, der fremmer samfundet, er der en grundlæggende mekanisme: handling. Det er ikke en ide, der sidder fast i hovedet. Iværksættere tager ideen og udfører den. Iværksætteri handler derfor om udførelsen af ideer.

At starte en virksomhed kræver generelt:

  • Et forretningskoncept eller en idé, der involverer et produkt, en service, en proces eller en ny teknologi
  • Mennesker til at støtte arbejdet, enten som medarbejdere, leverandører eller rådgivere
  • En proces, hvor produktet eller tjenesten vil blive leveret, eller teknologien vil blive udviklet
  • Nok penge til at støtte udviklingen af ideen til det punkt, hvor det genererer indtægter

Nogle af de grundlæggende årsager til, at mange vælger et blive iværksættere skyldes:

Kontrollen – ved at være deres egen chef

Ambitionen –  om at starte noget fra bunden selv

Økonomien – muligheden for at tjene flere penge

At vælge en karrierevej, hvor man på sigt kan opnå en vis fortjeneste er den mest grundlæggende årsag til, at folk vælger iværksætteri. Men at kunne administrere ens eget arbejde er også et element, som mange mennesker længes efter i deres karriereveje. Derfor er iværksætteri en god karrieremulighed for de personer, der har viljen, evnerne og ideerne til at skabe et navn inden for iværksætteri.

Men er der også flere risici forbundet med iværksætteri. Der er en risiko forbundet med at vedtage og implementere nye og innovative ideer, da disse ikke altid lever op til forventningerne. Iværksætteren er derfor yderst afhængig af virksomhedens succes og derfor er det en yderst udfordrende opgave altid træffe den rigtige beslutning.

Denne ordforklaring bringes til dig af iværksætter og foredragsholder Jonathan Løw. Du finder forklaringer på flere end 100 ord indenfor innovation, disruption, ledelse og innovation.

Iværksætteri
Share This