LinkedIn YouTube Vimeo SlideShare
Menu

Intelligent apps

En sammenfatning af flere forskellige teknologibevægelser har dramatisk ændret den måde, som apps anvendes på den dag i dag.

Voksende datamængder og en stigende forbedring af processorkraft, har gjort det muligt for maskinindlæring at gøre store fremskridt. I modsætning til ekspertsystemer, som kræver en masse kodning for at kunne agere optimalt, kræver maskinindlæring ikke meget programmering. Jo mere systemet bruges, desto bedre bliver det. Og det er netop det, intelligente apps handler om.

Intelligente apps er en sammensætning af kunstig intelligens og avanceret maskinindlæring. Med intelligente apps kobles mennesker og maskiner meget tættere på hinanden.

Intelligente apps tilpasser sig og lærer intuitivt ud fra interaktion. Et eksempel på en intelligent app er en VPA (Virtual Personal Assistant), som hjælper en med at administrere listede opgaver og fremhæver vigtige information til brugeren. Disse assistenter har stadig begrænsede muligheder, men bliver mere og mere avancerede. Et konkret eksempel er ’Alexa’, som er en skybaseret tjeneste fra Amazon, der er baseret på tale. Med Alexa kan man opbygge naturlige stemmeoplevelser, der giver brugerne en mere intuitiv måde at interagere med den teknologi, de bruger hver dag. Ved hjælp af en såkaldt Echo-højtaler, taler man med Alexa. Man kunne eksempelvis bede Alexa om at bestille bord på en restaurant eller om at spille et bestemt stykke musik.

Men brugen af ​​intelligente apps er ikke begrænset til dette alene. For eksempel kan en intelligent app også indsamle data fra industrimaskiner og advare om kommende fejl og dele, der eventuelt skal udskiftes, hvorfor produktionen vil være mere produktiv og ikke gå i stå på grund af ødelagte maskiner.

Intelligente apps kan omfatte funktioner som talegenkendelse, ansigtsscanning, konversationssystemer, forudsigelser og lignende. Med disse funktioner kan intelligente apps give brugerne mere engagerende og personlige oplevelser i forbindelse med deres brug af teknologien.

Denne ordforklaring bringes til dig af iværksætter og foredragsholder Jonathan Løw. Du finder forklaringer på flere end 100 ord indenfor innovation, disruption, ledelse og innovation.

Intelligent apps
Share This