LinkedIn YouTube Vimeo SlideShare
Menu

Implantables

De fleste af os er bekendte med den bærbare teknologi, som vi mennesker anvender i vores personlige brug. Produkter, der er forbundet med vores smartphones, som Fitbit, Apple Watch og Samsung Galaxy Gear er allerede på markedet, hvor vi har mulighed for at følge blandt andet vores aktivitet i løbet af dagen. Men nu er en ny tendens på vej, der flytter os endnu tættere på teknologien, bogstavelig talt.

Implantables, fungerer som en slags indlejret teknologi, der kan indsættes direkte i menneskekroppen for at modificere, forbedre eller helbrede på måder, som ikke-indlejrede enheder ikke kan. Nogle af disse impantables eksisterer allerede og har i gjort det i årtier – her er blandt andet pacemakere. Men denne nye type af ​​implantables indeholder mere avanceret teknologi.

Som forskningen er nu, vil implantables komme til at have en stor betydning for syge patienter. Forestil dig en hjernechip, der kunne lindre symptomer på Parkinson- eller Alzheimers-patienter. Eller et implantable i maven, der kunne frigive insulin direkte i blodbanen, hvilket ville fjerne behovet for diabetikere til at huske regelmæssige insulininjektioner. Øjenimplantater, der kan få blinde at se. Piller forbundet med Bluetooth, der kan informere læger og familiemedlemmer, når en patient har taget sin ordinerede medicin. Elektroniske tatoveringer, der kunne overvåge hjertefrekvens, kropstemperatur og andre vitale faktorer. Disse former for implantables ikke helt klar til almindelige forbrugere endnu, men alle de nævnte teknologier er i øjeblikket i forsøg eller i udvikling.

Men implantables er ikke nødvendigvis kun tilegnet medicinske formål. Der udvikles på kropsimplantater, der forbedrer livsstilen samt eksisterende menneskelige evner som eksempelvis vores. Men der er også implantables, der kan overskride grænserne mellem liv og død. For eksempel findes der allerede en chip implanteret i armen, der redde hjernedøde.

Uanset om implantables ændrer sundhedsvæsenet eller bliver den sejeste gadget, der bringer os tættere på at være en robot, er der ingen tvivl om, at sikkerhed vil være en vigtig faktor for denne implantables udvikling. Det er pludselig ikke længere enheder, der vil være genstande for hacking – men i stedet vil det være os mennesker.

Denne ordforklaring bringes til dig af iværksætter og foredragsholder Jonathan Løw. Du finder forklaringer på flere end 100 ord indenfor innovation, disruption, ledelse og innovation.

Implantables
Share This