LinkedIn YouTube Vimeo SlideShare
Menu

Fog Computing

Fog computing handler om, hvordan vi gemmer og får adgang til data. Fog Computing anses som efterfølgeren af cloud computing, der med tiden vil få problemer med at opbevare store mængder af data. For at cloud computing skal fungere 100% optimalt er der nemlig brug for bedre og hurtigere trådløse internethastigheder.

Flere og flere ting digitaliseres – både i virksomheder og hos den private forbruger. Derfor er der også behov for at kunne forbinde trådløst, hvor man kan transmittere og modtage data. Og eftersom mere og mere digitaliseres, bliver den mængde af data kun større.

Modsat skyen, der fungerer som et centralt datacenter, er data ved fog computing placeret på lokale computere og enheder – og det er der en helt særlig grund til.

I vores moderne vestlige verden har vi stort set hele tiden en stor mængde computerkraft i nærheden af os. Hvor mange enheder har du i hjemmet? En telefon til hvert familiemedlem, en tablet eller to, og nok en bærbar computer? Ved fog computing kan den bærbare computer downloade softwareopdateringer og derefter dele dem med telefoner og tablets, så man er fri for at skulle bruge båndbredde for hver enkelte enhed, når man downloader opdateringer fra skyen. Altså bruger man computerkraften til at downloade opdateringer og derefter dele dette internt med udvalgte enheder. Fog computing gør det muligt at behandle data hurtigere, hvilket i det samlede billede reducerer behandlingstiden for hvert enkelt individ, der også vil spare båndbredde.

For virksomheder vil det også betyde hurtigere behandling af deres data, men også en anden væsentlig faktor gør det relevant for virksomheder at overveje fog computing. Enhver virksomhed, der lagrer data via cloud computing må forholde sig til, at ens forretning formentlig kan blive påvirket af problemer med manglende båndbredde for at få adgang til sinde data. Ved fog computing kan virksomhederne få mere kontrol over sine egne data og være sikre på at kunne tilgå dem når som helt uden at være påvirket af båndbredden.

Grundlæggende giver udviklingen af fog computing mulighed for at virksomheder kan behandle data i realtid, hvilket er en essentiel funktion i flere brancher. For eksempel inden for produktion, hvor tilsluttede maskiner skal kunne reagere på en hændelse så hurtigt som muligt.

Denne ordforklaring bringes til dig af iværksætter og foredragsholder Jonathan Løw. Du finder forklaringer på flere end 100 ord indenfor innovation, disruption, ledelse og innovation.

Fog Computing
Share This