LinkedIn YouTube Vimeo SlideShare
Menu

FabLab

FabLab, Digital Fabrication Laboratory, blev etableret for at inspirere folk og iværksættere til at gøre deres ideer til en realitet ved at give dem adgang til en række avancerede digitale produktionsteknologier. FabLab er altså et sted hvor nogen kan udrette stort set alt, ved hjælp af digitalt design, 3D-printere, laserskæring og andre avancerede teknologiske midler. FabLab handler om at gøre ideer til en realitet, hvor alle planlægnings-, design-, produktions- og fabrikationsprocesser udføres på ét sted for at skabe et unikt produkt.

FabLab udgør et verdensomspændende netværk, der deler viden og teknikker, der er med til at fremme innovation. I Danmark eksisterer der også FabLabs. Blandt andet har Erhvervsstyrelsen lanceret Det Mobile FabLab, der er en ombygget bus, som indeholder alle de nyeste teknologier inden for området. Bussen har været på tourné i hele Danmark, hvor virksomheder og iværksættere har haft mulighed for at besøge den.

FabLab har bidraget til at virksomheder og uddannelsesinstitutioner målrettet samarbejder om produktudvikling samt udarbejdelse af prototype og brugerinddragelse i samme proces. Der er altså mulighed for at arbejde på tværs af organisationer og for at arbejde med nogle af de nyeste teknologiske midler. For virksomhederne betyder det, at de får muligheden for at udarbejde innovative produkter, der måske kan bidrage til innovation i hele virksomheden. For de studerende kan et FabLab hjælpe dem med at få mere hands-on erfaring med de nyeste teknologier. Samtidig giver FabLabs mulighed for, at personer kan teste deres innovative ideer, der måske kan blive til deres levebrød fremadrettet.

FabLabs kan anvendes i virksomheders kreative processer, hvor man vil have muligheden for at prøve sig frem med nye design og ideer på de moderne teknologiske maskiner. FabLabs kan yderligere være med til at give virksomheder mere viden om, hvordan en produktion foregår og hvad, der kræves i processen.

Denne ordforklaring bringes til dig af iværksætter og foredragsholder Jonathan Løw. Du finder forklaringer på flere end 100 ord indenfor innovation, disruption, ledelse og innovation.

FabLab
Share This