LinkedIn YouTube Vimeo SlideShare
Menu

Eksponentiel udvikling

I de senere år har teknologiske innovationer overtaget industrien. Virksomhederne, der har taget disse teknologier til sig, er vokset enormt hurtigt på grund af elementer som tilgængelighed, brugervenlighed og mulighed for øget engagement. De virksomheder er en del af den eksponentielle udvikling, hvor de formår at skabe eksponentiel værdi ud fra den nye teknologi.

Skalerbarhed fremmer eksponentiel udvikling

Skalerbarhed er en af de vigtigste faktorer for iværksættere og startups, der overvejer at starte en ny virksomhed eller for allerede etablerede virksomheder, der vil tage deres forretning til det næste niveau. Eksponentiel udvikling afhænger af en skalerbar forretningsmodel, der vil øge overskuddet over tid ved at øge omsætningen mens omkostningsstigningerne undgås. Meget skalerbare virksomheder vokser eksponentielt. De er ikke plaget af samme omkostninger som virksomheder med lineære forretningsmodeller, der kan sætte en stopper for eksponentiel udvikling.

Traditionelle virksomheder når ikke den eksponentielle udvikling

Væksten i de traditionelle virksomheder har i årtier været præget af deres materielle aktiver og de ansatte. Hvis du eksempelvis er producent og ønsker at vækste eller udvide, skal du erhverve de materialer, der kræves for at kunne producere noget nyt. Det vil formentlig være omkostningsfulde materialer, der kan noget helt specifikt, hvorfor virksomheden begrænses af mulighederne. Hvis du som virksomhed leverer tjenester, som du ønsker skal vækste, kan det være nødvendigt at ansætte nye og flere personer. Begge eksempler er tidskrævende og usikre processer, der placerer virksomheder i en lineær vækst.

Den eksponentielle udvikling understøttes af en masse nye teknologier, højere vækstrater og lavere omkostninger. Så virksomheder, der oplever eksponentiel udvikling investerer i netværksaktiver, der over tid vil give afkast. Et eksempel er Facebook, der i løbet af 12 år voksede til næsten 2 milliarder månedlige aktive brugere, hvilket er mere end en fjerdedel af verden befolkning.

Denne ordforklaring bringes til dig af iværksætter og foredragsholder Jonathan Løw. Du finder forklaringer på flere end 100 ord indenfor innovation, disruption, ledelse og innovation.

Eksponentiel udvikling
Share This