LinkedIn YouTube Vimeo SlideShare
Menu

Drone

Spoler vi tiden 5 år tilbage, var der ikke mange, der kendte til droner. Men det har ændret sig. Droneteknologien udvikler sig konstant og store investeringer bringer hele tiden mere avancerede droner på markedet. Mange bruger i dag droner på hobbyplan, men også mange professionelle fotografer inddrager droner i deres arbejde. På trods af de nuværende innovative opdagelser indenfor drone-teknologien, har en drone faktisk eksisteret siden 1924, hvor droner blev brugt til spionage i forbindelse med krig.

Dronen anses som den mest avancerede menneskelige opfindelse inden for robotteknologien. En drone er teknologisk set et ubemandet luftfartøj, der styres manuelt med en fjernbetjening eller ved hjælp af en software med et integreret GPS-system.

Droner er indenfor de seneste år blevet en større og større del af nyheds- og underholdningsindustrien. Dronerne bruges både til nyhedsindsamling, reklame, medier, filmskabelse og fotografering. Og noget tyder på, at droner så småt er ved at revolutionere hele underholdningsmarkedet. Med sine unikke muligheder for billeder fra et nyt perspektiv droner vakt interesse hos fotografer og filmskabere fra hele verden.

På trods af, at dronerne så småt er begyndt at blive anvendt på det kommercielle marked, er der stadig en del arbejde foran for dette. Fabrikanterne stræber efter at udvikle et bredere udvalg af droner, der matcher forskellige kunders behov og til mere overkommelige priser.

Udover droner i kommerciel brug, er der også mange andre områder, hvor vi i fremtiden kan forvente at se dronens fremmarch:

Droner i landbrug

Landmænd kan drage fordel af droner på flere måder. En drone kan skabe overblik over markområder, hvor der mangles beplantning, hvilket kan være med til at spare landmanden for mange penge. Samtidig kan dronerne bruges til at kortlægge og studere landbrugsjorden og kvaliteten heraf. I begge tilfælde bruges dronen i arbejdsgange, der ellers vil være tidskrævende for landmanden.

Droner i arkitektur

Arkitekt- og entreprenørvirksomheder kan bruge droner til at lave optagelser og billeder af både ejendomme og tomme grunde til at skabe 3D-illustrationer af ny- eller tilbygning.

Ved hjælp af luftfotografier kan man placere en arkitektonisk gengivelse, der kan være med til at gøre ens projekter mere skabe præcise og bidrager til en forståelse for, hvordan designet passer ind i det øvrige miljø. En sådan mulighed er også nyttig for de virksomheder, der står for byggeprojektet.

Droner til nødhjælp

At beredskabstjenesten anvender droner, vil skabe nye muligheder, der vil kunne redde liv. Det kunne eksempelvis være ved levering af medicinske forsyninger til ofre, hvor det ikke er muligt at tilbyde fysisk pleje fra en læge – eksempelvis i katastrofeområder.

Nogle er begyndt at tale om telemedicinske pakker, hvor der ikke kun leveres bandage, men også medicinsk ekspertise, for at give folk på stedet en reel behandling.

Denne ordforklaring bringes til dig af iværksætter og foredragsholder Jonathan Løw. Du finder forklaringer på flere end 100 ord indenfor innovation, disruption, ledelse og innovation.

Drone
Share This