LinkedIn YouTube Vimeo SlideShare
Menu

Digital Medicin

Teknologien disrupter den måde, som vi i dag tilgår både sundhedspleje og medicin. Ændringer i sundhedsvæsenet er nemlig en fundamental del af den digitale udvikling.

Den digitale medicin dækker over højteknologisk sundhedspleje, der i fremtiden vil sikre mere præcis sundhedspleje for det enkelte individ.

Informationsteknologi har introduceret den digitale medicin og et stigende antal traditionelle og ikke-traditionelle it-virksomheder går ind på området og tilbyder en række nye sundhedsværktøjer og tjenester – lige fra simpelt og trådløst overvågningsudstyr til forbrugerne til avanceret sensorteknologi til sundhedsvæsenet.

Fremskridt inden for netop sensorteknologien og den trådløse kapacitet er nogle af de udviklinger, der allerede nu er ved at revolutionere sundhedsplejen. Den digitale medicin kan ved hjælp af overvågning forebygge en lang række sygdomme. Et eksempel er de mange aktivitetsbånd, der er på markedet. Et aktivitetsbånd overvåger et menneskes aktivitet i løbet af dagen og gør vedkommende opmærksom på, når det er tid til at bevæge sig.

Og lige præcis den teknologi, der giver den enkelte mulighed for at spore sine daglige aktiviteter, sundhedstilstand mm. er i stor udvikling. Virksomheder som Google, Apple og Microsoft har investeret i platforme, der giver forbrugerne mulighed for at spore og indsamle data omkring eget helbred. Disse platforme består af sensorudstyrede, bærbare enheder, der registrerer bevægelse, hjerte- og muskelaktivitet. Men vi vil i fremtiden også få større mulighed for at måle faktorer som kropstemperatur, hydrering, glukose- og iltniveauer, åndedræt og søvncyklusser.

Sundhedsvæsenet begynder at tage de nye teknologier til sig. Teknologi, der ændrer karakteren af en ​​lægepraksis og hvordan læger og patienter interagerer. Et eksempel på den nye interaktion er telemedicinen, hvor sundhedspersonale kan følge, diagnosticere, behandle og rådgive om sygdomme hos patienter, mens de er i deres eget hjem.

Teknologien gør det muligt for sundhedsvæsenet at følge patienterne på tættere hold, når de ikke befinder sig fysisk på hospitalet. Dette vil betyde en væsentlig forbedring for mange patienters helbred. Den digitale medicin betyder mere præcis diagnosticering for den enkelte, da det er muligt at generere mere detaljerede data omkring den enkeltes helbred.

Denne ordforklaring bringes til dig af iværksætter og foredragsholder Jonathan Løw. Du finder forklaringer på flere end 100 ord indenfor innovation, disruption, ledelse og innovation.

Digital medicin
Share This