LinkedIn YouTube Vimeo SlideShare
Menu

Design tænkning

Designtænkning er en kreativ metode, som virksomheder bruger til at identificere og løse bestemte problemer, der i sidste ende skal gavne forbrugerne. Man kan designtænke måden der ledes, administreres og produceres og metoden kan anvendes til både systemer, procedurer, protokoller og brugeroplevelser. Ønsker man som virksomhed at praktisere designtænkning, skal man have en vilje til løbende at omstrukturere end forretning.

Designtænkning handler om at skabe en forståelse for kunder og omverdenen – og denne forståelse skal hænge sammen med både virksomhedens produkter og arbejdsgange.

Det er ikke nok blot at identificere et problem for at løse et problem. For at løse det skal man forstå, hvorfor det er et problem for virksomheden. Er der eksempelvis et problem i brugen af visse funktioner i interne arbejdsgange eller ved virksomheden produkter, skal virksomheden bruge tid sammen med medarbejdere eller forbrugerne for at forstå, hvad deres problemer er, og hvorfor de eksisterer.

Designtænkningens faser

Der er mange måder at designtænke på, men grundlæggende handler al designtænkning om det samme og omfatter derfor også de samme principper:

  • Forstå brugerne/kunderne/medarbejderne
  • Definer deres behov og problemer
  • Udfordr virksomhedens antagelser og skab ideer til innovative løsninger
  • Lav prototyper og begynd at skabe løsninger
  • Test af prototyper/løsninger

Ovenstående principper er alle elementer, der er med til at udgøre designtænkning. De behøver gennemgås ikke i samme rækkefølge som ovenstående, da processen i designtænkning ikke følger en bestemt ordre. Samtidig er det vigtigt at forstå, at design ikke handler om, hvordan noget ser ud. Design handler om, hvordan noget fungerer. Med denne forståelse kommer designtænkning til sin fulde ret, da der i processen netop er fokus på at designe produkter, ydelser, tjenester etc. der er anvendelige og relevante for forbrugeren.

Denne ordforklaring bringes til dig af iværksætter og foredragsholder Jonathan Løw. Du finder forklaringer på flere end 100 ord indenfor innovation, disruption, ledelse og innovation.

Design tænkning
Share This