LinkedIn YouTube Vimeo SlideShare
Menu

Cybersecurity

Vi lever i en tid, hvor flere og flere virksomheder gennemgår en digital transformation, der kan betyde hurtigere og lettere løsninger for virksomheder og deres kunder – men der er også visse risici forbundet dette.

Ifølge Cybersecurity Ventures forventes skadeomkostningerne for cyberkriminalitet at stige til årligt 6 billioner USD inden år 2021, hvilket kan have store konsekvenser for både virksomheder og privatpersoner. Udover store økonomiske omkostninger for de enkelte virksomheder kan cyberkriminalitet også svække virksomhedernes beskyttelse af deres kunder, data og informationssystemer.

Cybersecurity kræver innovativ teknologi

Cybersecurity reducerer risikoen for cyberangreb og beskytter både virksomheder og privatpersoner mod udnyttelse af systemer, netværk og teknologier. Men et af de mest problematiske elementer i cybersecurity er den hurtige og konstante udvikling af sikkerhedsrisici. Den traditionelle tilgang har været at beskytte mod de største kendte trusler, hvilket betød, at der var nogle mindre farlige risici, virksomheden ikke var beskyttet mod. En sådan tilgang er utilstrækkelig i vores samfund i dag, hvor cyberangreb udvikler sig ekstremt hurtigt.

Det er derfor vigtigt at være innovativ, når det gælder cybersikkerhed. Og derfor kan det for mange virksomheder være essentielt at anvende nogle af de teknologier, der er med til at sikre virksomheden. Der er blandt andet disse tre innovative teknologier, der kan styre virksomheders cybersecurity:

Identitets- og adgangsstyring: Med identitets- og adgangsstyringssystemer kan personer og enheder, der har adgang til virksomhedens netværk, verificeres med forskellige tilladelsesniveauer, der er indstillet for hver enkelt enhed.

Trusselsanalyse: Avancerede trusselsanalysesystemer identificerer adfærdsændringer i enheder, tjenester og brugere, der har adgang til systemer eller applikationer via netværket.

Virtualiseret sikkerhed: En ekstern platform med netværksvirtualisering giver dig mulighed for at følge og beskytte dine data, uanset hvor de befinder sig – både via private og offentlige clouds.

Områder inden for cybersecurity

Ovenstående er blot tre ud af mange muligheder virksomheder har for at kunne sikre sig mod cyberangreb. Grunden til, at der findes mange forskellige teknologier skyldes de mange forskellige behov for cybersecurity. Omfanget af cybersecurity er nemlig bred og dækker en masse forskellige områder. Et er de mest kendte områder er netværkssikkerheden, hvor sikkerhedssystemer kan beskytte mod uautoriseret indtrængen. Et af de nyere områder indenfor cybersecurity er skyen (the cloud). De mange virksomheders flytning til skyen skaber helt nye sikkerhedsudfordringer. Man har for eksempel i 2017 haft næsten ugentlige databrud i dårligt konfigurerede cloud-tjenester.

Der findes en masse forskellige cybersecurity-løsninger og derfor er det nødvendigt for hver virksomhed at nøje overveje hvilke løsninger, der er bedst egnet hos den enkelte. Der findes også virksomheder, der er specialiseret indenfor cybersecurity og kan hjælpe dig og din virksomhed med at identificere de områder, der bør beskyttes yderligere.

Denne ordforklaring bringes til dig af iværksætter og foredragsholder Jonathan Løw. Du finder forklaringer på flere end 100 ord indenfor innovation, disruption, ledelse og innovation.

Cybersecurity
Share This