LinkedIn YouTube Vimeo SlideShare
Menu

Cloud

Når du tager et billede med din smartphone og gemmer det på din telefon, bliver det gemt på telefonens hukommelsesdrev. Uploader du derimod dit billede på et medie (eksempelvis Instagram) bliver det gemt i the cloud.

’The cloud’ eller ’skyen’ er et ord, der ofte bliver brugt af mange – men for mange er det også et svært ord at kunne definere. Det første man bør forstå er, at skyen ikke er en fast form. Skyen er nemlig et netværk af servere, der har hver deres funktion, hvor førstnævnte eksempel blot er et ud af flere. Ingen ved præcis, hvor meget plads skyen omfatter, men man mener, at det er omkring 1 Exabyte, hvilket svarer til 4,2 millioner Macbook Pro-harddiske.

Udover at skyen kan bruges til at opbevare billeder, er der også en anden meget benyttet funktion. Man kan nemlig køre programmer eller levere tjenester via skyen. Eksempelvis har Adobe fjernet muligheden for, at brugere kan købe et fysisk bokssæt, hvis man ønsker at benytte sig af deres tjenester (InDesign, Photoshop, etc.). I stedet for har Adobe flyttet deres tjeneste til skyen (Adobe Creative Cloud), hvor brugeren skal betale et månedligt abonnement for at kunne få adgang til deres programmer. Adobes produkter leveres altså via skyen og når virksomheder leverer enten software, services og tjenesteydelser via cloud-løsninger kaldes det for ’cloud computing’ – det kan du læse nærmere om her.

Cloud eller sky refererer altså ofte til internettet og mere præcist til et datacenter, der er fuld af servere, der er forbundet til internettet.

Denne ordforklaring bringes til dig af iværksætter og foredragsholder Jonathan Løw. Du finder forklaringer på flere end 100 ord indenfor innovation, disruption, ledelse og innovation.

Cloud
Share This