LinkedIn YouTube Vimeo SlideShare
Menu

4D Print

4d print anses som skridtet efter 3d print og som tallene også indikerer, er der tilføjet en ekstra dimension.

Et 4d print bygger på de samme principper som 3d print, hvor en printer opbygger et objekt ved hjælp af en lag på lag-metode. 4d printet har dog fået en ekstra dimension, som oprindeligt er inspireret af nanoteknologien. Her anvendes materialer, der kan programmeres til at ændre form efter ydre omstændigheder – og det er netop den teknologi, der kendetegner 4d print.

Hvor et 3d objekt giver mulighed for at fremstille individuelt tilpassede produkter, vil selvsamme produkt i et 4d print også kunne ændre sin form. Det kunne eksempelvis være en skosål, der tilpasser sig henholdsvis tørt og vådt underlag. Dermed er 4d print en teknologi, der kan skabe store forandringer for både virksomheder og forbrugere.​

4d print er på nuværende tidspunkt ikke udbredt på samme niveau som 3d print. Men flere eksperter vurderer, at 4d print vil blive en stor del af den fremtidige produktionsform.

Denne ordforklaring bringes til dig af iværksætter og foredragsholder Jonathan Løw. Du finder forklaringer på flere end 100 ord indenfor innovation, disruption, ledelse og innovation.

4d print
Share This